Bekijk de fotoreel

Gezonde sportkantine

Bij een gezonde gewoonte als sporten horen ook gezonde eetgewoontes. Daarom heeft de KNHB op het WK hockey 2014 in Den Haag het thema “de Gezonde Sportkantine” gelanceerd. Witte broodjes worden vervangen door bruine, cola door water en chips door snoeptomaatjes.

De vette hap van de kaart?

Met behulp van richtlijnen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum in samenwerking met VWS helpt de KNHB hockeyverenigingen een gezonde sportkantine in te richten. Naast een gezonde menukaart is het doel ook de kantine zo veel mogelijk een gezonde uitstraling te geven. Clubhuizen worden daarbij ingedeeld in drie niveaus:

  • Brons: een betere keuze bieden
  • Zilver: verleiden tot een betere keuze
  • Goud: de beste keuze spreekt voor zich

De gezonde sportkantine betekent niet dat vette happen helemaal uit het clubhuis verdwijnen. De keuze voor gezonde voeding moet alleen zo makkelijk mogelijk gemaakt worden.

Een gezonde sportkantine bij alle sportclubs

De Gezonde Sportkantine is een thema dat niet alleen bij hockeyverenigingen op de kaart staat. En met succes! Op dit moment is al in een derde van alle Nederlandse gemeentes een vereniging met een gezonde sportkantine te vinden. Meer informatie vind je op www.gezondesportkantine.nl.