Laura Nunnink

 

Laura Nunnink

Leeftijd
23 Jaar
Positie
Middenvelder
20
Rugnummer
90
Interlands
1
Doelpunten

Biografie

De talentvolle Laura Nunnink is na het WK van 2014 aangesloten bij het grote Oranje. In 2014 was Laura nog beste speelster tijdens het EK met Jong Oranje. Laura maakte voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal tijdens de Champions Trophy 2014 en nam toen een bronzen medaille mee naar huis. De Hockey World League 2015 is haar tweede toernooi met het Nederlands Elftal. Laura speelt al sinds haar achtste voor Oranje Zwart.

Palmares

Olympische Spelen
2016 Zilver, Rio de Janeiro (reserve)

Europees Kampioenschap
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Wereldkampioenschap
2018 Goud, Londen

Champions Trophy
2014 Brons, Mendoza

Hockey World League
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
26 januari 1995
Debuut
04-02-2013
Huidige club
Oranje-Rood
Clubhistorie
Oranje-Zwart
Doorlopen nationale jeugdselecties
Jong Oranje
Positie
Middenvelder
Rugnummer
20
Interlands
90
Doelpunten
1

Laura Nunnink in cijfers

20
Rugnummer
23
Jaren oud
90
Interlands
1
Doelpunten
44,6
Afstand huis - club in km
1
Medailles

Laura Nunnink in het nieuws

  • Nabespreking #11: Laura Nunnink trots op vier punten tegen DB

    Bekijk blokje

De social media van Laura

Video's van Laura Nunnink

Mijn teamgenoten