Maria Verschoor

 

Maria Verschoor

Leeftijd
25 Jaar
Positie
Aanvaller
11
Rugnummer
133
Interlands
17
Doelpunten

Biografie

Haar verschijning kenmerkt zich door haar kleine postuur en haar grote krullenbos. Op negentienjarige leeftijd debuteerde Maria in Oranje. Ze won met het team een zilveren medaille tijdens de Hockey World League in Rotterdam 2013, waarna ze met Jong Oranje het EK onder 21 speelde en gedurende die zomer haar tweede medaille in de wacht sleepte door Europees kampioen te worden in die leeftijdscategorie. De voorhoedespeelster woont in Amsterdam en speelt voor de gelijknamige club.

Palmares

Olympische Spelen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Europees Kampioenschap
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen
2019 Goud, Antwerpen

Champions Trophy
2016 Zilver, Londen
2018 Goud, Changzhou

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán
2015 Vijfde, Rosario
2017 Goud, Auckland

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
22 april 1994
Debuut
04-02-2013
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Amsterdam
Clubhistorie
Hoeksche Waard, Rotterdam
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Aanvaller
Rugnummer
11
Interlands
133
Doelpunten
17

De social media van Maria

  • ☕️♉️💕

    - -
    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten