Pirmin Blaak

 

Pirmin Blaak

Leeftijd
31 Jaar
Positie
Keeper
26
Rugnummer
93
Interlands

Biografie

Hoogtepunten uit de carrière van Pirmin zijn het WK met Jong Oranje in 2009 (zilver), het landskampioenschap met zijn club Rotterdam (2013), en een zilveren medaille tijdens de Euro Hockey League in 2010 en twee keer goud op de EK's van 2015 en 2017. Zijn ouders vernoemden Pirmin overigens naar een beroemd skiër. Als Pirmin niet zelf onder de lat staat, verzorgt hij keeperstrainingen.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London (reserve)

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach (geen speelminuten)
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2011 Brons, Auckland (geen speelminuten)
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2015 Vierde, Raipur
2017 zevende, Bhubaneswar

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
8 maart 1988
Debuut
24-01-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Oranje-Rood
Clubhistorie
Barendrecht, Rotterdam
Woonplaats
Mijnsheerenland
Positie
Keeper
Rugnummer
26
Interlands
93

De social media van Pirmin

  • Wel chill om je pa hier tegen te komen als poolboy in Sahl Hasheeh #lookalike #lastday #backtowork #roadtorio

    - -
    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten