Seve van Ass

 

Seve van Ass

Leeftijd
27 Jaar
Positie
Middenvelder
9
Rugnummer
169
Interlands
25
Doelpunten

Biografie

Seve is de stylist op het middenveld bij Oranje. Hij is technisch sterk en dat maakt hem tot een speler waar je graag naar kijkt. Seve debuteerde onder bijzondere omstandigheden: zijn vader Paul van Ass was op dat moment de bondscoach. Zijn eerste grote toernooi was het WK in Den Haag in 2014, waar hij met het team een zilveren medaille won. In 2013 maakte hij de overstap van HGC naar Rotterdam, om vijf jaar later terug te keren naar HGC, waar zijn vader trainer/coach is. Seve woont en studeert in Rotterdam, de stad waar hij opgroeide.

Palmares

Olympische Spelen
2016 vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar
2018 Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2015 vierde, Raipur
2017 zevende, Bhubaneswar

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
10 april 1992
Debuut in Oranje
29-06-2011 (Nederland-Duitsland 2-1)
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Jong Oranje
Huidige club
HGC
Vorige clubs
HGC, Victoria, Rotterdam
Huidige woonplaats
Rotterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
9
Interlands
169
Doelpunten
25

Mijn teamgenoten