Seve van Ass

 

Seve van Ass

Leeftijd
27 Jaar
Positie
Aanvaller
9
Rugnummer
156
Interlands
24
Doelpunten

Biografie

Seve is de stylist op het middenveld bij Oranje. Hij is technisch sterk en dat maakt hem tot een speler waar je graag naar kijkt. Seve debuteerde onder bijzondere omstandigheden: zijn vader Paul van Ass was op dat moment de bondscoach. Zijn eerste grote toernooi was het WK in Den Haag in 2014, waar hij met het team een zilveren medaille won. In 2013 maakte hij de overstap van HGC naar Rotterdam. Seve woont en studeert eveneens in Rotterdam, de stad waar hij opgroeide.

Palmares

Olympische Spelen
2016 vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar
2018 Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2015 vierde, Raipur
2017 zevende, Bhubaneswar

 

Curriculum vitae

Geboren
10 april 1992
Debuut
29-06-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Jong Oranje
Huidige club
Rotterdam
Clubhistorie
HGC, Victoria, Rotterdam
Studie
Accounting & Financial Management
Woonplaats
Rotterdam
Bijnaam
Sevman
Specialiteit
Dribbel en hard rennen
Ander talent
Boom beklimmen
Favoriete app
Whatsapp
Positie
Aanvaller
Rugnummer
9
Interlands
156
Doelpunten
24

Seve van Ass in cijfers

9
Rugnummer
27
Jaren oud
156
Interlands
24
Doelpunten
179
Lengte
1
Zus
1
Broer
1
Huisdier
6
Medailles

Ik heb nu echt het gevoel dat ik eruit haal wat erin zit.

- Seve van Ass

Mijn teamgenoten