FIH Pro League Fan of the Day II

Op dag twee van de Grand Final liepen we een wel heel opvallende fan tegen het lijf. Pingelend met bal aan de stick liep Kees over het evenemententerrein van het Wagener Stadion. Volledig in het kanariegeel gekleed was gelijk te zien dat hij groot aanhanger was van het Australische nationale elftal. Aangezien het ook een speeldag was van de Oranje Heren, waren wij natuurlijk erg benieuwd naar zijn verhaal.

Kees, 10 jaar oud, is naast groot hockeyfan zelf ook hockeyer. Hij speelt in de jongens D1 van Pinoké. Op de vraag of hij vaak naar de wedstrijden van Oranje gaat hoeft hij geen moment na te denken: “Als er in de buurt wordt gespeeld dan zijn wij erbij!”

Maar waarom is Kees dan niet in oranjetenue gekleed, maar heeft hij het nationale tenue van Australië aan? “Australië vind ik het beste team ter wereld. Mijn vader heeft bij Laren en HGC ook veel met Australiërs gehockeyd, waardoor ik veel van het land en de spelers heb meegekregen.”

Het bijzondere aan het team vindt Kees de mentaliteit: “Het zijn harde werkers en ze zeuren nooit!” We zijn benieuwd wie zijn favoriete Kookaburra is. “Dat is nummer 11, Eddie Ockenden”, vertelt Kees zonder enige aarzeling. “Hij is ook de captain van het team en een super goede hockeyer!”

We vragen Kees ook naar zijn eigen mooiste hockey-moment. “In 2017 hebben we de Finale van het E-tjes toernooi verloren met shoot-outs. We zijn toen tweede geworden, maar het was heel bijzonder.”

Australië won de halve finale met maar liefst 6-1 van Groot-Brittannië. Kees heeft genoten van de wedstrijden en van zijn team dat morgen in de finale van de FIH Pro League staat tegen wereldkampioen België.

 


Reacties op dit bericht zijn gesloten.