Landelijk O16: tickets voor KZ, Cartouche en Bloemendaal

Terwijl de O18-categorie geniet van de herfstvakantie en de competitie wordt hervat op zaterdag 2 november werd er in de O16-categorie zeven wedstrijden gespeeld. De Jongens van Klein Zwitserland, Cartouche en Bloemendaal plaatsten zich voor het vervolg van de Landelijke competitie. Bloemendaal is nog zonder puntenverlies. Bij de Meisjes won Klein Zwitserland de topper tegen Rood-Wit.

Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

Voor de O16-jeugd loopt de voorcompetitie tot de winterstop. Deze competitie telt tien speeldagen. Bij zowel de jongens als de meisjes bestaat de competitie uit acht poules met elk zes teams. De nummers één, twee en drie van elke poule stromen na de winterstop door naar de reguliere landelijke competitie. De nummers vier en vijf spelen na de voorcompetitie in de Super O16, terwijl de nummer zes zal uitkomen in de Subtopklasse.

Na de reguliere landelijke competitie van tien speeldagen plaatsen de nummers één en twee van de vier poules zich voor de kwartfinales van het NK die op 14 juni worden gespeeld. Een week later volgen de halve finales. De finaledag van het Nederlands kampioenschap is net als in de O18-categorie op zaterdag 28 juni.

Meisjes O16
In Poule D is het dringen aan de kop na de 2-0 zege van Klein Zwitserland op Rood-Wit. Rood-Wit gaat aan de leiding met vijftien punten uit zeven duels net zoveel als Klein Zwitserland, dat een minder doelsaldo heeft. Derde staat Amsterdam. Die ploeg heeft ook vijftien punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. In Poule C boekte Almere haar derde zege van het seizoen door Voordaan met 3-0 te verslaan. Het duel tussen Alliance en Spandersbosch kende geen winnaar. Het werd in Poule G 2-2. Voor beide ploegen was het de tweede puntendeling van het seizoen.

Poule C

Foto: Anna van Tienhoven

Foto: Anna van Tienhoven

Foto: Anna van Tienhoven

Foto: Anna van Tienhoven

Foto: Anna van Tienhoven

Foto: Anna van Tienhoven

Poule D

Poule G

Jongens O16
Bloemendaal is dus na zeven speeldagen nog steeds zonder puntenverlies. De ploeg won in Poule C met 4-0 van hekkensluiter Berkel-Rodenrijs en plaatste zich zodoende voor het vervolg van de Landelijke competitie. In dezelfde poule was Houten met 2-0 te sterk voor Laren. Het was voor Houten de tweede overwinning van het seizoen. In Poule E kwam Klein Zwitserland in punten gelijk met koploper Cartouche na de 2-0 overwinning op Hurley. Echter, Cartouche heeft een wedstrijd minder gespeeld. En wat belangrijker is, door de uitslag is niet alleen Klein Zwitserland, maar ook Cartouche verzekerd van een ticket voor de Landelijke competitie. Aliance rekende in dezelfde poule af met Schiedam. Het werd 4-1.

Poule C

Poule E


Wat vind jij? Praat mee...