Kampong en Van der Struijk al na één seizoen uit elkaar

De wegen van de hockeysters van Kampong en coach Michiel van der Struijk scheiden al na één seizoen, zo is in een persbericht van de Utrechtse club te lezen. Tijdens overleg over een volgende definitieve stap van middenmotor Kampong naar de play-offs, is gebleken dat het beter was om uit elkaar te gaan, zegt Paul van der Putten, bestuurslid tophockey bij Kampong. 

Van der Struijk – bondscoach Jong Oranje Heren – is bij Kampong een tussenpaus gebleken, na drie jaar Santi Freixa. Vorig jaar was de aanstelling van de ervaren coach die eerder werkzaam was bij de mannen van Kampong, al een verrassende stap.

Zeker omdat Van der Struijk vooral ervaring had in het mannenhockey als coach van onder andere SCHC, Kampong en het Belgische Braxgata. De oefenmeester en oud-international gaat nu kijken wat zijn mogelijkheden zijn. ‘Ik had graag mijn bijdrage willen blijven leveren aan de verdere groei en prestaties van het team. Ik ga mij oriënteren op wat ik precies wil gaan doen binnen het hockey. Ik zie daarin verschillende mogelijkheden.’

De van HGC-overgekomen Luna Fokke in gesprek met Kampong-coach Michiel van der Struijk. Foto: Koen Suyk

Kampong wil nu echt richting de play-offs

Onder Van der Struijk beleefden de Utrechtse hockeysters een matige seizoensstart. Maar dat wist het team wel om te keren. Nu staat Kampong keurig in de middenmoot, maar dat is niet naar de ambities van de Utrechtse club.

Van der Putten: ‘We zijn vorig jaar na het plotselinge vertrek van Santi Freixa welbewust en in overleg met het team met Michiel van der Struijk in zee gegaan als coach van Dames 1. Michiel heeft aan de doelstellingen voldaan. Hij heeft stabiliteit gebracht en ook hockeyend is er duidelijk progressie geboekt. We hebben met elkaar overleg gehad over hetgeen nodig is voor het zetten van de volgende definitieve stap richting de play-offs. Dat heeft ertoe geleid dat we in goed onderling overleg hebben besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan.  We zijn Michiel zeer dankbaar voor zijn inzet en de geleverde kwaliteit.’


11 Reacties

  1. Paul van Laak

    Zooooveel vragen nav deze beslissing / dit bericht... - Hij is gehaald in overleg met team/club, voor lange termijn - Hij heeft ommekeer bewerkstelligt naar stabiele middenmoot - Hij heeft aan de doelstellingen voldaan Toch wordt (nu al) besloten om uit elkaar te gaan...

    1. Eelco Houwink

      Maar het waren hele fijne dagen...

  2. jpeper@wxs.nl

    De (top) hockey wegen zijn soms ondoorgrondelijk!! En ik ken Michiel als een zeer gedreven hockeyman.

    1. pacoh

      En degelijk.

  3. jvolcano

    Klassiek gevalletje van een iets te ambitieuze (en onwetende) bestuurder vs een coach die weet hoe de hazen lopen. Het leest alsof Michiel dacht 'bekijk het maar'.

  4. wessel-de-pessel

    Ik lees dat er flink wat meer sponsor geld vrij komt volgend seizoen. Ze gaan daarom op zoek naar een coach met meer connecties in het vrouwenhockey om de juiste versterkingen binnen te halen om aan te haken aan de top. Benieuwd of het lukt, jammer van het beleid.

    1. stekel

      Beleid ? Een van de grootste clubs iov Utrecht weet geen sfeer te creëren noch plan te maken om jeugd zelf op te leiden. Das bedenkelijk

    2. wessel-de-pessel

      Het beleid van Van der Struijk lijkt toch meer op het bouwen aan een team met eigen jeugd ipv simpelweg spelers aantrekken. Als het klopt wat er in het AD staat is dat toch jammer van het beleid

  5. knap

    Veel coaches en tophockey bestuurders gaan vaak alleen maar voor korte termijn resultaat. Kampong is de grootste vereniging van Nederland. Ze zouden daar eens moeten bouwen aan een mooie jeugdopleiding (waarbij het prettig zou zijn als er meer spelers uit Utrecht in een team zitten, dan jeugdspelers van buiten). Vanuit jeugd gestructureerd spelers doorschuiven naar Heren 1, maar vooral Dames 1.

    1. wessel-de-pessel

      Graag, dat zou natuurlijk geweldig zijn. Maar clubs als Push en Nijmegen, die toch bekend staan om sterke jeugdopleiding lukt dat ook niet. Het leunen op je jeugdopleiding is een te onzeker bestaan denk ik. De weg die Pinoké inslaat lijkt me dan nog de beste. In de sterkste competitie van de wereld volledig vertrouwen op je eigen jeugd, volgens mij is dat onmogelijk. Een sterke jeugdopleiding in combinatie met lange termijn versterkingen (evt. uit het buitenland) is het beste.

  6. knap

    Wessel het ligt denk ik wat genuanceerder. Nijmegen en Push betalen hun spelers niet. Daarnaast gaan echt goede talenten weg. Push speelt niet eens in de promotieklasse en Nijmegen speelt geen hoofdklasse en speelt geen rol van betekenis in de promotieklasse. Den Bosch Dames is een goed voorbeeld van hoe jeugd ingepast wordt.


Wat vind jij? Praat mee...