Lekker nagenieten (5): de mooiste foto’s van onze huisfotograaf

De koning van de beelden is natuurlijk onze huisfotograaf Willem Vernes. Hij was er alle dagen bij in Parijs. Terwijl zijn koffers nog open lagen, zocht-ie voor ons de mooiste platen uit. De top-tien met toelichting van Willem, in Frankrijk ook liefkozend ‘Jules’ genoemd. 

 

Foto 1:

Beide Oranjeteams wonnen goud in Parijs. Uniek in de historie van het hockey. De groepsfoto bij de Eiffeltoren is iconisch. Met mijn beperkte accreditatie mocht ik daar eigenlijk niet binnen. Niet doorvertellen 😉

Foto 2:

Pirmin Blaak werd de held van Oranje tijdens de zenuwslopende shoot-outs. Zijn iets andere aanpak werkt en hij stopt bijna alle Duitse pogingen. Coach Jeroen Delmée sprong hem in de armen. Wat een ontlading.

Foto 3:

De Nederlandse teams werden gesteund door een enorme hoeveelheid fans. Parijs kleurde Oranje. Prachtig om te zien. Bij deze foto kleurt het oranje prachtig af tegen de donkere wolken.

Foto 4:

De coaches Jeroen Delmée en Eric Verboom hebben onlangs bijgetekend voor vier jaar. Drie geleden zijn deze boezemvrienden begonnen met dit als hoogste haalbare resultaat. Olympisch kampioen.

Foto 5:

De wedstrijd die deed terugdenken aan de Spelen in Tokio. Het corona-tijdperk. Door naderend noodweer werd de Nederland-China in de groepsfase zonder publiek gespeeld. Het bleek uiteindelijk loos alarm. Jammer voor spelers en publiek die ook hun geld niet terugkregen.

Foto 6:

Koning Willem-Alexander heeft beide teams bezocht en zag dat het goed was.

Foto 7:

De lucht kleurt oranje boven het Stade Yves de Manoir tijdens de wedstrijd Argentinië – Duitsland. Snel naar buiten om vanuit de nok van het stadion deze foto te kunnen maken.

Foto 8:

Een luchtduel tussen Jorrit Croon en de Australische Jeremy Hayward waarbij Jorrit ongelukkig terecht kwam op zijn enkel en geblesseerd raakte.

Foto 9:

De dames worstelden tegen het stugge China van Alyson Annan. Yibbi Jansen brak uiteindelijk de ban in het vierde kwart. Haar corner is van onschatbare waarde. De shoot-outs brachten uiteindelijk het goud.

Foto 10:

Duco Telgenkamp hield het hoofd koel en schoot de beslissende shoot-out binnen. Na 24 jaar winnen de mannen weer olympisch goud.


4 Reacties

  1. arnoldvonweile

    Hartelijk dank Willem Vernes

  2. Edwinvanbokhoven

    ‘Telgenkamp hield het hoofd koel’. Pardon?

    1. FrankEgmond

      Hij nam de SO toch ook uitstekend? De rest was payback. Alleen de manier waarop was misschien wat vernederend.

  3. RobertSanders

    Klasse weer Willem! Lekker nagenieten dit. Dank


Wat vind jij? Praat mee...