Jip Janssen over enkel: ‘Geen zorgen, niets kapot’

Goed nieuws over de enkelkwetsuur die Jip Janssen donderdagavond in Zwolle opliep in het uitzwaaiduel met India. ‘Er is naar gekeken en daaruit blijkt dat er niks kapot is’, zo laat de topcornerschutter van de Oranje Heren zelf weten. ‘Ik krijg heel veel berichten en belletjes, wat heel lief is. Maar mensen zijn bezorgd om niks.’

Ook Tjep Hoedemakers is donderdagavond met de schrik vrijgekomen: zijn voetblessure valt mee. De aanvaller kreeg tijdens de warming up een bal op zijn voet. Hij speelde nog wel in de eerste helft, maar keerde na rust niet meer terug. Onderzoek heeft uitgewezen dat er ook bij hem niets stuk is.

De schrik sloeg de Oranje Heren donderdagavond om het hart toen Janssen zeven minuten voor tijd een enorme ram met de stick op zijn rechterenkel kreeg van een Indiase verdediger. Strompelend ging hij naar de kant, waar zijn enkel direct in het ijs werd gezet. Bezorgde blikken van staf, ploeggenoten en toeschouwers vielen hem ten deel.

Naar nu dus uit onderzoek blijkt, is dat voor niets en lopen de Olympische Spelen, die volgende week beginnen, voor zowel Janssen als Hoedemakers geen gevaar. Oranje vertrekt zaterdag naar Parijs. Een week later staat het openingsduel voor Oranje met Zuid-Afrika op het programma.

Jip Janssen en Floris Wortelboer kijken hier nog bezorgd nadat de verdediger het veld moet verlaten. Zijn blessure valt dus mee. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...