Tulp HK (H): Oranje-Rood en Rotterdam tonen veerkracht

Op de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Oranje-Rood en Rotterdam zich elk naar een gelijkspel geknokt. Oranje-Rood maakte een 3-1 achterstand tegen Kampong ongedaan en Rotterdam repareerde tot drie keer toe een achterstand tegen HGC. Hekkensluiter Hurley leek de eerste punten van het seizoen te pakken, maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen in de Bosderby met Amsterdam. Koploper Bloemendaal versloeg Klein Zwitserland met 3-1.

Klein Zwitserland – Bloemendaal 1-3

Bloemendaal zette de lastige horde Klein Zwitserland pas na de rust opzij. De koploper bleef dankzij de 3-1 overwinning voor de achttiende maal op rij zonder nederlaag (W15 G3). Goudhaantje Thierry Brinkman was met twee treffers opnieuw belangrijk voor de Mussen. In acht van de negen speelronden kwam hij tot scoren en maakte in die reeks tien doelpunten.

43. Thierry Brinkman 0-1
48. Jorrit Croon 0-2
55. Thierry Brinkman 0-3
59. Camil Papa 1-3

SCHC – Den Bosch 4-4

In een spectaculaire wedstrijd in Bilthoven deelden SCHC en Den Bosch uiteindelijk de punten. Het was voor de Bossche ploeg de tweede remise in de laatste drie duels. Voor SCHC was de 4-4 het derde gelijke spel van het seizoen. Met dat punt liep de ploeg weer iets verder weg van concurrenten Tilburg en Hurley.

Pinoké – Tilburg 4-2

Ondanks een vroege achterstand stapte Pinoké als winnaar van het veld. Tilburg werd in het Amsterdamse Bos met 4-2 verslagen. Het was voor de Steekneuzen al de negende thuiswedstrijd op rij waarin werd gewonnen van Tilburg. De ongeslagen reeks tegen de Brabanders duurt al dertien duels (W11 G2).

HGC – Rotterdam 3-3

Vorig seizoen boekte Rotterdam nog een eclatante zege in Wassenaar. Het werd 0-7. Dit keer moesten de Rotterdammers alle zeilen bijzetten. Pas in de slotminuut werd een gelijkspel veiliggesteld dankzij een rake strafcorner van Jeroen Hertzberger, zijn tweede van de middag. Daarmee is hij nog vier doelpunten verwijderd van zijn 350ste officiële doelpunt voor Rotterdam. Het was voor HGC het eerste gelijkspel in eigen huis na zestien duels waarin tien zeges werden geboekt en zes nederlagen werden geleden.

Oranje-Rood – Kampong 3-3

Jip Janssen leek uit te groeien tot man of the match dankzij drie rake strafcorners voor rust waardoor Kampong met 3-1 de leiding nam in Eindhoven. In zijn laatste vier duels was Janssen goed voor acht doelpunten. Maar Oranje-Rood, dat thuis nog nooit won van de Utrechtse ploeg, knokte zich na de pauze terug via treffers van Gijs van Merriënboer en Jelle Galema naar 3-3.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong

Jelle Galema (Oranje-Rood) juicht na zijn gelijkmaker tegen Kampong. Foto: Willem Vernes

Amsterdam – Hurley 3-1

Hurley leek op de negende speeldag dan eindelijk op weg naar de eerste punten van het seizoen. Deegan Huisman had de ploeg na 26 minuten op voorsprong gezet. Het was voor Huisman alweer zijn zevende doelpunt in de laatste zes duels voor Hurley. In de slotfase moest de ploeg toch capituleren voor Amsterdam, dat in de laatste tien minuten drie keer scoorde. Hierdoor bleef Amsterdam voor de 30ste maal (W28 G2) op rij ongeslagen tegen de buurman uit het Amsterdamse Bos.

26. Deegan Huisman 0-1
61. Trent Mitton (sc) 1-1
64. Mirco Pruyser 2-1
69. Valentin Verga 3-1

Valentin Verga juicht na zijn treffer voor Amsterdam tegen Hurley. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames