Larissa Meijer blij met haar rol als 2e keeper in Rio

Bondscoach Alyson Annan maakte woensdag op de persconferentie bekend dat Larissa Meijer mee naar Rio gaat als 2e keepster, achter Joyce Sombroek. Meijer is daarmee 1 van de 3 reservespelers in de Olympische selectie van de Oranje Dames. Daarmee is de keepster van Oranje Zwart dolgelukkig, juist ook omdat ze het niet had zien aankomen.

Megablij

‘Ik ben echt megablij. Toen ik het dinsdag hoorde kon ik het niet onder woorden brengen en eigenlijk kon ik alleen maar huilen. Zo blij was ik’, licht Meijer donderdag op de 1e training van de voltallige Olympische selectie toe.

Rol

Dat Annan koos voor Larissa Meijer en niet voor Anne Veenendaal, die 2 weken geleden tijdens de Champions Trophy nog als 2e doelvrouw in actie kwam, had volgens de bondscoach te maken met Meijer’s kwaliteiten als 2e keepster.

Meijer: ‘Het was gewoon heel erg spannend bij ons. Anne was ook ontzettend goed. Wat Alyson al zei, het zijn echt de details waarop ik door ben. Ik vind het superleuk om Joyce te ondersteunen en ik denk dat ik ook daar wel een rol in heb tijdens de Spelen. Ik ben ontzettend positief ingesteld dus ik denk dat dat ook wel helpt bij de Spelen. Ik ga gewoon onwijs genieten en hoop dat dát dan ook afstraalt en de rest zich daaraan kan optrekken.’