Amsterdam toont spierballen na stroeve start 2018

De mannen van Amsterdam toonden zondagmiddag tegen Almere voor eigen publiek hun spierballen, creëerden kans op kans en stevenden in de tweede helft met ogenschijnlijk speels gemak af op een 7-1 overwinning. Grote man aan Amsterdamse zijde was Justin Reid-Ross met drie treffers. Mirco Pruyser (2x), Tijn Lissone en Casper Horn namen de overige vijf doelpunten voor hun rekening.

Een week geleden nog zochten de Amsterdammers na het 3-3 gelijke spel tegen Rotterdam met zure gezichten de kleedkamers op en vrijdag werd uiterst moeizaam van Den Bosch gewonnen met 3-2. De grote vraag zondag in het Amsterdamse bos was dan ook hoe de grootmacht uit de hoofdstad zou optreden tegen Almere, de huidige nummer tien van de ranglijst die het Bloemendaal vrijdagavond nog onwijs lastig wist te maken.

Het antwoord op die vraag werd in het Wagener Stadion snel na het eerste fluitsignaal gegeven. Topschutter Mirco Pruyser nam zijn team bij de hand en zette al vroeg de toon door in de tweede minuut van de wedstrijd de openingstreffer binnen te schieten. Almere had geen antwoord op de snelle counters en het combinatiespel van de hoofdstedelingen en leek in de duels met te veel respect voor de tegenstander te hockeyen.

De ploeg van coach Pasha Gademan, vaak geroemd om de aanvalslust en de vechtersmentaliteit, werd door de klasse van Amsterdam afgebluft waardoor het duel nooit echt een wedstrijd werd. De Amsterdammers creëerden veel kansen en corners en liepen in de tweede helft snel uit naar een 6-0 voorsprong. Justin Reid-Ross tekende zondag in de snijdend koude wind voor alweer zijn 150e Hoofdklasse-goal uit zijn carrière. De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist was in 2018 nog zoekende naar de juiste vorm, maar zondag vond hij hem.

Na afloop van het duel nam Reid-Ross voor onze camera de wedstrijd onder de loep en blikken we met hem kort vooruit op het WK dat aan het einde van dit jaar in India op het programma staat. Want gaat de Zuid-Afrikaanse topscorer daar nu wel of niet naartoe?