Arjen Lodewijks over eerste interlandgoal: ‘Kon wel blijven rennen’

Dankzij een sterke tweede helft wonnen de Oranje Heren zaterdagavond in de Pro League van Spanje met 4-0. Voor Arjen Lodewijks, die namens Nederland in het laatste kwart de 4-0 maakte, gaat de wedstrijd in Rotterdam de boeken in als de interland waarin hij zijn eerste goal in het shirt van Oranje maakte.

Na afloop schuift de 29-jarige international met een grote glimlach aan voor onze camera om terug te blikken op de wedstrijd. Bekijk het interview met Lodewijks hierboven!

Bekijk ook

Ook Lars Balk en Didier van Puffelen schoven na de wedstrijd aan voor onze camera. Zowel Balk als Van Puffelen kijken kritisch terug op de slordige eerste helft die Oranje op de mat legde en geven het belang aan van de drie punten die Oranje hard nodig heeft in de strijd om het bereiken van de ‘final fours’.

Balk gaat daarnaast in op zijn prachtige goal, de hard binnengeslagen rebound waarmee hij de 3-0 op het scoreboard zette. Het was voor de 38-voudig international zijn achtste goal in Oranje. ‘De bal lag in een keer voor mijn stick en ik dacht niet denken en gewoon uithalen. Hij zat er goed in. Ik ben scoren niet zo gewend en wist niet zo goed hoe ik moest juichen’, licht Balk toe.