Boomgaardt en Paumen winnen ‘eerste finale’ met MOP

Iets minder dan anderhalf jaar nadat de KNHB de invoering van de Promotieklasse bekend maakte, werd zondagmiddag dan eindelijk de langverwachte eerste speelronde van deze nieuwe competitie gespeeld. In Vught stond MOP – Victoria op het programma. De thuisploeg won overtuigend met 4-0 en na afloop spraken we met de nieuwe coach Ageeth Boomgaardt en spits Janneke van de Venne. 

Boomgaardt, die deze zomer terugkeerde bij de club waar ze tussen 1992 en 1997 mee in de Hoofdklasse hockeyde, is enthousiast over de nieuwe competitie met de zes sterkste teams uit beide Overgangsklasses van vorig jaar. ‘Het is moeilijk inschatten waar we staan in deze competitie en dat zullen alle coaches hebben. Dus eigenlijk is elke week een finale. Het is super leuk en mooi om elke week scherp te moeten zijn. Dat wordt echt een uitdaging.’

Naast Boomgaardt is ook 235-voudig oud-international Maartje Paumen dit jaar nieuw in de staf van MOP. Het voormalige strafcornerfenomeen maakte in Vught haar eerste minuten als assistent-trainer. Hoe kijken Boomgaardt en Van de Venne naar de komst van Paumen? Bekijk de video.