Bovelander trots op resultaat One Million Hockey Legs

Anderhalf jaar geleden richtte Floris Jan Bovelander de organisatie One Million Hockey Legs op. Aan het basisdoel om 500.000 kinderen in India te laten hockeyen wordt sindsdien met een heel team van vrijwilligers, NGO’s, lokale instanties en overheden hard gewerkt.

En de eerste resultaten zijn veelbelovend, want in betrekkelijk korte tijd heeft One Million Hockey Legs over heel India al honderden trainers en coaches opgeleid en herrijzen er in de verschillende provincies meer en meer veldjes waar kinderen onder begeleiding kunnen hockeyen. Bovelander: ‘Het is ontzettend mooi om te zien dat het echt werkt. Ja, als ik hier dan zo rondloop moet ik bekennen dat ik eigenlijk best trots ben dat het allemaal in redelijk korte tijd nu al zover heeft mogen komen.’

 

In december bezochten we een van de hockeyprojecten van One Million Hockey Legs in Khunti. Khunti is een regio in India dat in het verleden grote hockeysterren heeft voortgebracht, waar nog altijd veel authentieke stammen wonen en waar hockey ook nog altijd populairder is dan cricket.

Maar hoe vergaat het Bovelander en zijn team in Khunti? Bekijk het videoverslag!