Delmee: ‘Je voorbereiding is zo goed als je eerste wedstrijd’

Met de mannen van Tilburg begint coach Jeroen Delmee zondag als de de nummer 8 van de Hoofdklasse aan de tweede seizoenshelft. Een mooie uitgangspositie voor de promovendus richting het grote doel dit seizoen: handhaving op het hoogste niveau.  Zondag wacht de Tilburgers hun allereerste beproeving van 2017 met de uitwedstrijd tegen de nummer 11 van de ranglijst, Hurley. Een heerlijke kraker in de onderste regionen van de competitie waar beide ploegen dure punten kunnen verdienen in hun jacht naar handhaving. 

Een gedreven Delmee over de naderende herstart van de competitie tegen Hurley: ‘Dit is voor ons echt zo’n zespuntenwedstrijd waarin we het goed willen doen. Hurley is een degelijke en gevaarlijke ploeg en dus moeten we ons goed voorbereiden en alles geven. Al hebben mijn spelers een half been, dan toch zullen ze zondag met een half been tot het einde moeten gaan en met bloed aan de knie het veld af moeten komen.’

 

Bekijk het uitgebreide interview met Jeroen Delmee, die bij zijn geliefde Tilburg aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach bezig is, hierboven terug. Hij blikt kort terug op de eerste seizoenshelft en vooruit naar deel twee, analyseert de kracht en de ontwikkeling van zijn ploeg en vertelt over de onrustige winterperiode die Tilburg achter de rug heeft.

Lees ook

HK Heren voorbeschouwing: wie denken jullie dat punten pakt?