Grote degradatiezorgen bij Groningen na weggeven zege in kraker

Gezien het beeld van de wedstrijd was het misschien ook wel onterecht geweest, maar wat was hekkensluiter Groningen zondagmiddag dichtbij de tweede overwinning van het seizoen. In de degradatiekraker tegen Huizen namen de Groningers een riante 3-0 voorsprong en leek de zo gehate laatste plek op de ranglijst verlaten te kunnen worden. Maar, dankzij een hattrick van Huizen-spits Amber Folmer in het vierde kwart eindigde de wedstrijd alsnog in een 3-3 gelijkspel.

Bij Huizen na afloop van de kraker blije en vooral opgeluchte gezichten. Terecht, want waar het even leek dat Groningen in puntentaantal langszij zou komen, houdt de Huizense formatie dankzij het gelijkspel plek 10 op de ranglijst in handen. Bij Groningen, dat door het gelijkspel hekkensluiter blijft en met drie zware speelrondes te gaan moet vrezen voor directe degradatie, overheerste na de wedstrijd vooral ongeloof en teleurstelling over het weggeven van de overwinning.

Na afloop van het duel spraken we uitgebreid met Willemijn Bos en Noor Hakker van Groningen. Uiteraard schoof ook hattrickheld Amber Folmer van Huizen aan voor onze camera. Hoe hebben zij de bizarre wedstrijd beleefd en kijken zij, drie speelronden voor het einde van de reguliere competitie, aan tegen het gevecht met het gevreesde degradatiespook?