Hertzberger blikt vooruit: ‘Duitsland is op snelheid te pakken’

Tegen geen enkel land speelde Jeroen Hertzberger als international van het Nederlands elftal vaker dan tegen Duitsland. De prachtige ‘Klassieker’, zoals Hertzberger het treffen met de Oosterburen noemt, speelde hij al drieëndertig keer. Maar nooit eerder in het door hem zo geliefde Rotterdam. Tot aanstaande dinsdag, wanneer Oranje het in hun vijfde Pro League-duel van dit seizoen op HC Rotterdam op zal nemen tegen Duitsland. 

En met deze internationale kraker voor de deur zochten we Jeroen Hertzberger in de havenstad op voor een uitgebreide vooruitblik op de wedstrijd. Hoe is het voor de 223-voudig international om op ‘zijn’ Rotterdam tegen ‘Die Honamas’ te spelen? Wat verwacht hij voor een wedstrijd en wie kan er nou beter antwoord geven op de vraag: wat maakt het spelen tegen Duitsland nou altijd zo vreselijk lastig? Als Hertzberger zelf.

Het is ook inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat de 33-jarige geboren Rotterdammer, na een afwezigheid van anderhalf jaar, terugkeerde in Oranje. Sindsdien scoorde hij maar liefst achttien goals in zevenentwintig duels. Een indrukwekkend aantal dat geen enkele Oranje-speler in deze periode evenaart. Maar hoe vindt Hertzberger zelf dat zijn terugkeer in Oranje uitpakt en bevalt hem de combinatie tussen het clubhockey en het drukke schema van Nederland in de Pro League?

Dit en meer zie je in het openhartige video-interview hierboven!