Hertzberger en Caldas na EK-brons: ‘We hebben veel huiswerk’

In de met 4-0 gewonnen strijd om het brons gaf Jeroen Hertzberger een heerlijke assist bij de 1-0 van Bjorn Kellerman en wist hij in de slotfase ook nog zijn eigen naam op het wedstrijdformulier te schieten door een strafbal te benutten. De mannen van Oranje maakten zaterdagavond een gretige indruk en rechtten in Antwerpen in hun laatste duel hun rug na de pijnlijke nederlaag van donderdag in de halve finale tegen Spanje. 

Hoe kijken Jeroen Hertzberger en bondscoach Max Caldas zelf terug op het slotduel tegen Duitsland? Stond er door het kansloze verlies tegen Spanje meer op het spel dan enkel een bronzen plak? Hoe blikt Hertzberger terug op zijn eigen prestatie dit EK en wanneer stapt Caldas af van het om-en-om laten keepen van zijn keepers en kiest hij voor een duidelijke nummer één doelman in aanloop naar de Olympische Spelen? Tot slot, met welk gevoel nemen de beide mannen afscheid van dit EK?

Duidelijk wordt in de gesprekken met beiden dat Oranje tevreden terugkijkt op de 4-0 zege op Duitsland, maar dat er in de komende 10 maanden richting de Olympische Spelen nog veel huiswerk te verrichten is.

Het uitgebreide interview met Jeroen Hertzberger vind je hierboven. Die met de bondscoach staat hieronder!