JOH verslaat Korea in de mist en is klaar voor start WK U21

De Jong Oranje Heren hebben woensdag in India hun laatste oefenduel voorafgaand aan de start van het WK U21 gewonnen. In het in mist gehulde Major Dhyan Chand Stadium in Lucknow won de ploeg van bondscoach Eric Verboom na 2×20 minuten met 2-0 van Korea.

Terrance Pieters zette Oranje exact halverwege de eerste helft tegen Korea op voorsprong met een intikker. De bal viel voor de stick van Pieters nadat Morris de Vilder met een wonderbaarlijke actie voorkwam dat de bal vlak daarvoor over de Koreaanse achterlijn ging. Boven de lat viste Vilder de bal knap uit de lucht, waarna Pieters van dichtbij kon binnenschuiven.

Met vertrouwen aan de start van het WK

Ook bij de tweede goal was Pieters betrokken. Na een aanval ‘volgens het Oranje-boekje van Verboom’ was het Pieters die Thijs van Dam in de twintigste minuut in stelling bracht. Van Dam liet de Koreaanse doelman vervolgens geen schijn van kans. ‘Ik ben zeker tevreden met wat ik vandaag heb gezien. Voor de wedstrijd hebben we het onder andere gehad over het doorkaatsen van ballen de cirkel in. Dat deed Terrance bij de tweede goal mooi, waardoor Thijs zo kon scoren. Dat is erg fijn om te zien en geeft veel vertrouwen’, aldus bondscoach Verboom na afloop van het duel.

Dikke mist

Over het duel, dat 19:30 lokale tijd begon, lag een dikke deken van mist. Naarmate het duel vorderde kwam de mistdeken, die eerst nog boven het stadion hing, meer en meer op het veld te liggen. Zelfs zo erg, dat gevreesd wordt dat het eerste WK-duel van Oranje aankomende vrijdag om 20:00 (lokale tijd) tegen Maleisië in gevaar komt.

Kijkend naar de mist op het veld naast hem stelt Terrance Pieters na afloop van het duel: ‘Dit is eigenlijk bizar. We hebben deze week al eens om acht uur getraind en dan zie je door de mist eigenlijk de achterlijn totaal niet meer.’ De toernooiorganisatie heeft al laten weten dat het de mogelijke oplossingen aan het onderzoeken is, maar heeft vooralsnog nog geen beslissing genomen.

Geschoren haren

Een opvallende verschijning woensdag op het veld was Joep de Mol. De Mol speelde in de Oranje-defensie een sterke wedstrijd, maar viel ook op vanwege zijn korte haar. Wie denkt dat De Mol in Lucknow een plaatselijke kapper heeft bezocht, zit er naast. Terrance Pieters legt met een glimlach op zijn gezicht uit: ‘De sfeer in de groep is goed. We zijn serieus bezig met het toernooi, maar er worden onderling ook veel grapjes gemaakt. Er zijn een paar beruchte toepspelers in ons team en zij speelden een potje waarbij bij de verliezer het haar eraf moest. Helaas verloor Joep en heb ik hem met een tondeuse een nieuwe kapsel gegeven.’

LUCKNOW (India) - Joep de Mol (NED) voor de oefenwedstrijd tegen Korea voor de Junior World Cup hockey men . COPYRIGHT KOEN SUYK

LUCKNOW (India) – Joep de Mol (NED) voor de oefenwedstrijd tegen Korea voor de Junior World Cup hockey men . COPYRIGHT KOEN SUYK

Bekijk het hele interview met Eric Verboom en Terrance Pieters over de laatste voorbereidingsfase op het WK U21 in India hierboven in de video.

Lees ook: