Jong Oranje is klaar om Australië aan te pakken

De Jong Oranje Heren werkten woensdagmiddag in Lucknow ontspannen hun laatste training af voorafgaand aan de kwartfinale van het WK U21 tegen Australië. Een uurtje verschenen de spelers en staf op het veld. Na afloop blikten we met bondscoach Eric Verboom en Jorrit Croon vooruit op de wedstrijd en spraken we Croon en Steijn van Heijningen over hun bijzondere band.  

Het echte werk

Verboom heeft een duidelijk strijdplan om Australië te bevechten: ‘Nu gaat het echte werk beginnen en de jongens weten heel goed wat ze te doen staat.  Zij hebben op het middenveld twee hele sterke snelle spelers die we niet teveel op snelheid moeten laten komen. We zullen ze strak afdekken en onze spitsen gaan daarbij helpen. Verder gaan een aantal keer voorin goed druk zetten, omdat zij onder druk niet de meest creatieve spelers hebben.’

Beste spel

‘We zijn door naar de kwartfinale dus dat is goed, maar we hebben nog niet ons beste spel laten zien. Het is mooi dat we dat nu tegen de Australiërs wel kunnen gaan doen. Als we onszelf en de tegenstander laten zien hoe goed we zijn, gaan we een hele mooie pot neerzetten. Ik kijk er enorm naar uit om die wedstrijd te spelen morgen’, aldus Jorrit Croon.

 

Van Alecto E2 naar WK U21

Voor Steijn van Heijningen betekent het spelen van het WK U21 in India zijn eerste echte verre buitenlandse trip met Jong Oranje. Een mooi moment, maar misschien nog wel extra bijzonder omdat hij wederom samen met Jorrit Croon in één team speelt. Bij HGC zijn de twee natuurlijk sinds deze zomer teamgenoten, maar in de voorgaande jaren speelden ze vaker samen. Dat gaat zelfs terug tot de E2 van Alecto.  ‘Om hier te spelen is een super ervaring. En dat je met een van je beste maatjes nu staat te hockeyen op een WK had ik natuurlijk nooit verwacht. Dat is echt supergaaf’, laat Van Heijningen weten.

Jorrit Croon Steijn van Heijningen Alecto JD1

Jorrit Croon en Steijn van Heijningen – Alecto JD1