Jongensdroom voor Jip Janssen: ‘We waren echt weer een collectief’

Jip Janssen had zaterdagmiddag een groot aandeel in de belangrijke 1-2 uitzege van Kampong op ’t Kopje tegen Bloemendaal. Janssen gaf in het tweede finaleduel van deze play-offs de assist bij de 1-1 van teamgenoot Boet Phijffer en scoorde zelf vanuit de corner de winnende treffer.

Janssen zegt hier na afloop over: ‘Dat je in zo’n wedstrijd met zo’n vette sfeer de winnende mag maken is een jongensdroom’. Dankzij zijn winnende treffer sleepte Kampong op vreemde bodem een allesbeslissende derde wedstrijd uit het vuur. Daarmee rechtten de Utrechters ook precies op tijd de rug na het verloren eerste finaleduel van woensdag, waarin Bloemendaal beter was en er met de winst vandoor ging.

En dat Kampong zaterdag op vreemde bodem de rug rechtte kwam volgens Janssen misschien wel door een speech van zijn keeper David Harte. ‘Na woensdag hield David een hele mooie speech. Over onze kracht: het zijn van een collectief. Het zijn van echt een team. Daarom is het zo moeilijk om ons te verslaan. We mistten woensdag die connectie in het veld en waren met andere dingen bezig. Dat zijn we nu meer gaan opzoeken. We zijn gisteren extra bij elkaar gekomen om die verbinding op te zoeken en als collectief de strijd aan te gaan’.

Bekijk het hele interview met Janssen hierboven terug. Waarin hij ook vooruitblikt naar het allesbeslissende duel dat zondag op het programma staat. 

Bekijk ook