Judge: ‘Voor Oranje-Rood zijn de eerste weken cruciaal’

Bij zijn aanstelling in maart vorig jaar noemde coach Lucas Judge dit Oranje-Rood misschien wel het beste team ter wereld. Maar ondanks een surplus aan klasse en talent heeft de regerend landskampioen dit seizoen nog niet kunnen imponeren in de Hoofdklasse. De Eindhovenaren morsten voor de winterstop veel punten in de topwedstrijden en vinden we daardoor nu terug op plek vijf van de ranglijst. Hoog tijd voor een uitgebreid interview met Judge. 

Judge laat zijn licht schijnen op de vijfde plek, hij evalueert de turbulente eerste seizoenshelft en blikt vooruit op de zware herstart van de competitie die Oranje-Rood staat te wachten. ‘Met Rotterdam en Den Bosch als eerste twee tegenstanders worden die eerste weken direct cruciaal voor ons’, aldus de 34-jarige trainer die aan zijn eerste seizoen als Hoofdklasse-coach bezig is.

Verder laat Judge zich uit over het mogelijk moeten missen van vier van zijn topspelers in het openingsduel met de Rotterdammers en spreken we hem over de druk die komt kijken bij het werken bij een topclub als Oranje-Rood.