Kampong-coach Cox: ‘Hoop dat Pro League heel snel stopt’

Kampong opent zondag de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Pinoké. Wie denkt dat de regerend landskampioen na een winterstop van bijna vierenhalve maand uitstekend voorbereid aan de afslag van de tweede seizoenshelft zal verschijnen komt bedrogen uit. Slechts twee dagen heeft coach Alexander Cox met een complete selectie kunnen trainen. 

De gebrekkige voorbereiding van de huidig Hoofdklasse-kampioen is een gevolg van blessures, spelers die in de winterstop in de Maleisische competitie speelden en de Oranje-verplichtingen van de vele internationals. Donderdag, na afloop van de allereerste training waarin Alexander Cox over al zijn fitte spelers kon beschikken, spraken we uitgebreid met de gelauwerde coach van Kampong. Over de beperkte voorbereiding, de ziekenboeg van de Utrechters, de aankomende wedstrijd tegen Pinoké en de doelstelling voor dit seizoen.

Uitgebreid zoomt Cox in op het moeten missen van zijn spelers in aanloop naar de hervatting van de competitie. Daarin toont Cox begrip voor de verplichtingen van zijn internationals bij het Nederlands elftal, maar hekelt hij de opzet van de Pro League. ‘Ik vindt de Hockey Pro League en de inrichting daarvan ronduit belachelijk. Het gaat ten koste van de clubs en ten koste van de spelers. Alle argumenten waarvoor de Hockey Pro League is opgericht snijden geen hout en ik zie geen voordelen van deze competitie. Ik hoop dan ook dat we er heel snel van af zijn.’

Bekijk het hele interview hierboven!