Maxime Plennevaux: scoren is zijn vak, de landstitel met HGC zijn doel

De 25-jarige Belg Maxime Plennevaux is dit seizoen een van de nieuwe gezichten bij HGC. Afgelopen zomer kwam hij over van Royal Club de Polo waar hij vorig seizoen met 23 goals topscorer werd van de Spaanse competitie. Het jaar ervoor was Plennevaux nog topscorer in de Belgische Eredivisie met liefst 32 goals. In Wassenaar keek men dan ook handenwrijvend uit naar de komst van deze Belgische goalgetter.

En terecht, zo bleek al in de eerste twee duels van dit seizoen. Plennevaux liet zijn neusje voor de goal direct zien en scoorde in beide wedstrijden. Maar toen ging het mis voor de sterke aanvaller. Een hamstringblessure zette een streep door zijn eerste seizoenshelft en door een mogelijk WK met België. Het najaar en de winter stonden ineens in het teken van revalideren. Dat lukte, want in januari maakte hij bij de Red Lions zijn rentree op het veld. In en tegen Spanje schoot hij, in de allereerste Pro League-wedstrijd ooit, de openingstreffer kiezelhard binnen.

In het shirt van HGC laat de ‘Rhino’, zoals zijn medespelers op De Roggewoning hem vanwege zijn ietwat bonkige maar genadeloze spel noemen, zich ook direct weer zien in 2019. Met twee goals tegen Oranje-Rood in de eerste wedstrijd na de winterstop en een goal vrijdagavond tegen Tilburg staat de doelpuntenteller van Plennevaux na vier gespeelde duels dit seizoen op vijf.

Een prachtig moyenne, maar wie is deze voor velen nog onbekende Belg met dat verwoestende schot?

We zochten hem donderdag op voor een portret. Bekijk de video hierboven!