Onervaren Oranje Dames met vertrouwen naar EK in Praag

De Oranje Dames spelen vrijdag hun openingsduel van het EK in Praag tegen Wit-Rusland. Dinsdagmorgen stapte de regerend Europees kampioen op het vliegtuig en vlak voor vertrek spraken wij met bondscoach Marieke Dijkstra en keepster Alexandra Heerbaart.

Dijkstra laat weten met veel vertrouwen naar Tsjechië af te reizen en schijnt haar blik over de voorbereiding tot dusver en de tegenstanders in de poule. ‘We zijn met zeven nieuwe speelsters en met vijf speelsters die al eens een toernooi hebben gespeeld. We zijn dus een relatief onervaren ploeg. Laten we daarom beginnen met wedstrijd één en dan kijken we vandaar weer verder. Hopelijk hebben we aan het einde een mooi resultaat.’

Keepster Heerbaart staat aan de vooravond van alweer haar derde EK. Net als op het EK van 2016 pakte de ervaren doelvrouw in 2014 ook al eens de Europese titel. Toen in dezelfde stad en hal als waar de Oranje Dames komend weekend in actie gaan strijden. In het interview neemt Heerbaart de speellocatie onder de loep, legt uit hoe haar rol bij Oranje is verandert en waarom ze zich vorig seizoen plots terugtrok uit het nationale team en nu weer terug is.

Lees verder: