Oranjes in bloedheet Australië: ‘Hitteprotocol van de plank’

De Oranje Dames en Heren zijn in Australië aangekomen om zich voor te bereiden op hun tweede duel van de FIH Pro League. Op de State Netball & Hockey Center in Melbourne spelen beide Oranje-selecties zaterdag tegen gastland Australië. Er wacht de Oranjes loodzware wedstrijden tegen Aussies. Niet alleen door de ijzersterke tegenstand, maar ook door de omstandigheden. Want het is er heet. Heel heet. 

Vanwege de hittegolf waar Australië op dit moment mee te kampen heeft, zijn er door de staf van beide teams speciale protocollen van de plank gehaald om de spelers en speelsters zo goed mogelijk voor te bereiden op de fysieke uitputtingsslag die hen zaterdag te wachten staat. Wat precies? Dat lichten bondscoach Alyson Annan en Max Caldas dinsdag uitgebreid voor onze camera toe.

En hoe ervaren zij zelf de warme deken die er over het land heen ligt en is het voor Annan om weer even terug te zijn in haar geboorteland? Ook staat het tweetal nog even uitgebreid stil bij de leermomenten die zij hebben gehaald uit de wedstrijden van de Nederlandse mannen en vrouwen. Wat moet er zaterdag in ieder geval beter om tegen Australië succes te boeken? Dat en meer zie je in bovenstaande video!