Rotterdam deelt dreun uit en zet Kampong-klok op 5 voor 12

Met windkracht zes in de rug stormden de mannen van Rotterdam zondagmiddag met 5-2 over Kampong heen. In de tweede helft versprong, in amper tien minuten tijd, het scorebord aan de Hazelaarweg van 2-0 naar 5-0 en werd de kraker van deze speelronde beslist in het voordeel van de Rotterdammers. In de slotminuten redde Jasper Luikx voor Kampong nog de eer door twee keer te scoren, maar dat betekende voor de Utrechters niet meer dan slechts een pleister op de wonden.

Kampong-coach Alexander Cox, die niet kon beschikken over David Harte (interlandverplichtingen) en topscorer Constantijn Jonker (hamstringblessure) sprak na afloop heldere taal: ‘Deze nederlaag komt hard aan. De uitslag is natuurlijk te groot voor een topwedstrijd en dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Het gebeurt nu wel en dat is pijnlijk. Rotterdam was heel effectief in de eindfase en wij verdedigden op dat moment niet goed en maakten te veel fouten. Dat straften zij hartstikke goed af.’

Dankzij de klinkende 5-2 zege gaat Rotterdam de ploeg van coach Alexander Cox voorbij op de ranglijst. De havenstedelingen klimmen met 31 punten op naar plek vier en doen hele goede zaken in de strijd om de play-offs. Kampong zakt, zes speelronden voor het einde van de reguliere competitie, naar de zo gevreesde vijfde plek met 28 punten.

En dus is het vijf voor twaalf in het Kampong-kamp. Ziet ook Cox: ‘We staan nu drie punten achter op een play-offplek en moeten hopen op een misstap van de concurrentie. Op het moment dat we volgende week in Den Bosch niet winnen is het einde oefening van de competitie. Die druk ligt er nu.’

Bekijk het hele interview met Alexander Cox hierboven terug

Seve van Ass, een van de dragende krachten van Rotterdam, put vertrouwen uit de knappe zege op Kampong. ‘We zijn overtuigd van onze kwaliteit en dat we de play-offs gaan halen, maar aan de andere kant zijn we ook bezig om ieder weekend beter te worden. Dan is het fijn om tegen goede tegenstanders te spelen, zodat je een beetje weet waar je staat’, blikt de 24-jarige international zelfverzekerd terug.