Sanders: ‘Speciaal om rugnummer Naomi te dragen’

De 19-jarige Pien Sanders is in Brussel op de HWL bezig aan haar eerste toernooi met het grote Oranje. Na haar toernooidebuut woensdag tegen Schotland (4-0) stonden er voor de getalenteerde verdedigster direct twee rustdagen met het Nederlands elftal op het programma.

Een mooi moment om de energieke Sanders in de tuin van het spelershotel te vragen hoe zij de rustdagen is doorgekomen en hoe haar eerste toernooi met het Nederlands elftal bevalt. ‘Bij Nederlands Meisjes B en A en Jong Oranje werd alles voor je ingepland. Hier is een stuk meer vrijheid en moet je meer voor jezelf zorgen zodat je er staat op de wedstrijddag’, aldus de vijfvoudig international.

Rugnummer 18 van Naomi van As

In het Nederlands elftal speelt de jonge Sanders de HWL met rugnummer 18,. Een bijzonder rugnummer, aangezien deze jarenlang toebehoorde aan de inmiddels gestopte Naomi van As. ‘Als je bedenkt dat zij daar eerder in heeft rondgelopen is dat hartstikke speciaal. Ze is natuurlijk een paar keer de beste speelster van de wereld geweest en ik hoop dat ik haar misschien een beetje achterna kan’, zegt Sanders met een grote glimlach op haar gezicht.

Bekijk hieronder het hele interview. Over: de rustdagen met Oranje, haar eerste toernooi-ervaringen met Oranje, het dragen van rugnummer 18, het contact met haar vriend Thijs van Dam en haar verwachtingen voor het aanstaande duel met Zuid-Korea.