Seve van Ass: ‘Wilden Ierland snel breken en dat is gelukt’

Met de aanvoerdersband om zijn arm won Seve van Ass met Nederland zijn eerste duel op het EK van Ierland met 4-1. Van Ass, die sinds het gewonnen EK van 2017 weer voor het eerst als aanvoerder van Oranje tijdens een titeltoernooi het veld opstapte, was na afloop tevreden over de EK-start tegen de Ieren. ‘We wilden … en dat is gelukt’, verwijst hij naar de 3-0 voorsprong die Nederland al in de eerste acht minuten nam.

Na afloop van het duel nam Van Ass plaats voor onze camera. Hoe was het voor de 27-jarige middenvelder om weer de aanvoerdersband te dragen en kijkt hij terug op de schitterende backhand waarmee hij al in de tweede minuut van de wedstrijd de bal hard de kruising in joeg? Verder zoomt Van Ass in op de volgende tegenstander Duitsland.  De Oosterburen wonnen zaterdag met maar liefst 9-0 van Schotland, maar hoe goed zijn ze op dit moment? Seve van Ass laat zijn licht hierover schijnen en blikt vooruit op de aanstaande krachtmeting van zondag.