Tom Hiebendaal na 2,5 jaar blessureleed klaar voor comeback

Op 10 maart begint de tweede seizoenshelft van de Hoofdklasse en er zullen maar weinig spelers zijn die zo toeleven naar die tweede zondag van maart als Tom Hiebendaal. Na 2,5 blessureleed aan zijn linkerknie verwacht de 24-jarige speler van Amsterdam namelijk dan toch eindelijk weer wedstrijdminuten te maken. De aanstaande rentree op het hoogste niveau is een zeer bijzonder moment voor Hiebendaal, voor wie de afgelopen jaren het hockeyleven bestond uit een opeenstapelingen van teleurstellingen. 

Toeschrijven naar video met daarin onderstaande info.

 

Waarom het zo lang duurt.

Knie Links. 2016 werd eerst een peesontsteking geconstateerd. Daar meteen pijnstillers voor gebruikt. Een paar maanden. Eerste half jaar toen niet gespeeld. In tweede helft van het seizoen opnieuw last.

Toen medische staf HGC voorstel voor een cortisonenspuit. Toen nog paar potten gespeeld. Bleek niet de oplossing. Nadat die spuit was uitgewerkt weer last. Toen augustus 2017 naar een tweede arts. MRI gemaakt. Ja je kunt met pijnstillers spelen. Dat wilde ik niet. Daar heel blij om. Uiteindelijk bleek dat.

Kort daarna Toen derde arts. Zei: er is een gemiste diagnose geweest. Zij kon zien op de MRI’s. Sprake van botkneuzing. Toen absolute rust in seizoen 2017-2018. Acht maanden niet gespeeld. Absolute rust. Toen met aantal clubs gesproken. Ben ik fit? Ja waarschijnlijk eerste helft paar potten missen en uiteindelijk gekozen voor amsterdam.

Toen uiteindelijk via een vriendin bij ostheopaat Herman Ten Cate gekomen en hij bood uiteindelijk de oplossing. Hij keek heel anders dan een anders. Hij zag dat hele linkerketen overbelast was. Van boven naar beneden. Van kaakspieren tot enkel. Helemaal losgemaakt. Voor Tom dat de oplossing en sindsdien mogelijk naar wedstrijdfit. En de weg naar boven ingezet.

Elke keer denk je weer te kunnen spelen. Elke keer weer een teleurstelling. Teleurstelling naar teleurstelling moet verwerken. Lastigste. Uiteindelijk.