Trots Klein Zwitserland geniet van droomrentree in Hoofdklasse

Lang hadden ze er naar uitgekeken: terugkeren op het hoogste niveau in de Hoofdklasse. Na negen jaar was het zondag dan zo ver voor Klein Zwitserland. De Haagse ploeg die in de jaren zeventig en tachtig acht landstitels op rij veroverde trad voor eigen publiek aan tegen SCHC. 

Al binnen twintig seconden nam KZ de voorsprong dankzij een schitterende backhand van Martijn van Grimbergen. Nota bene de man die vorig seizoen de beslissende shoot-out maakte tegen Hurley waardoor de Steenbokken promoveerden. Hij is ook de zoon van clubicoon en oud-international Maarten van Grimbergen. Daarmee kreeg de rentree van Klein Zwitserland een kickstart waar de vele oud-spelers aan de zijlijn van smulden.

Toch was het SCHC dat hierna het heft in handen nam. Na aandringen viel de 1-1 vanuit een strafbal van Thomas Vis en kort na rust pakten de bezoekers dankzij een rake strafcorner van Thijn Knetemann ook de 2-1 voorsprong. Het leek er op alsof de terugkeer van Klein Zwitserland in de Hoofdklasse een kleine deceptie zou worden, maar niets was minder waar. Dankzij een vakkundig genomen strafcorner van de nieuw aangetrokken Argentijn Enzo Terossi kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Toen Ruben Versteeg, deze zomer overgekomen van hdm, vier minuten voor tijd de 3-2 op het scorebord schoot gingen de handen van de honderden supporters op elkaar. Verbazing en ongeloof viel er van de gezichten van de KZ-supporters af te scheppen. Maar na het laatste fluitsignaal bovenal de trots. Trots op de terugkeer in de Hoofdklasse en trots op de eerste drie punten.

Reacties