Veenendaal: ‘Volledige wedstrijden keepen is wel het fijnste’

Met het Nederlands elftal staat keepster Anne Veenendaal straks om 18:00 in de halve finale van de HWL 3. Daags voor de ‘final four’ spraken we de 13-voudig international op de rustdag voorafgaand aan de training.

Hoe zit Veenendaal in het toernooi en hoe vindt ze het om het doel dit toernooi te moeten ‘delen’ met Josine Koning? Want tot dusver keepte Veendendaal van de vijf duels die Oranje speelde er twee volledig, stond ze twee keer een helft in de goal en zat ze één keer op de bank terwijl Koning stond opgesteld.

De 21-jarige keepster viel vorig voor jaar voor de Spelen van Rio af toen bondscoach Alyson Annan niet haar maar Larissa Meijer aanwees als tweede keepster achter Joyce Sombroek. Na Rio stopten Sombroek en Meijer als international en sindsdien is Veenendaal met haar 13 interlands ineens de meest ervaren doelvrouw in de Oranje-selectie.

Is daarmee haar rol in het team ook direct veranderd en had Veenendaal niet stiekem gehoopt duidelijker als de nummer één keepster naar voren geschoven te worden?