Voor Maxime Kerstholt was de ontlading na haar eerste doelpunt groot

Met haar backhand schoot spits Maxime Kerstholt de Oranje Dames vlak voor het einde van het eerste kwart naar een 1-0 voorsprong. Het was haar eerste doelpunt van het toernooi, nadat ze vrijdag in het spelershotel vertelde dat ze niet in paniek wilde raken na de eerste vier wedstrijden waarin ze niet scoorde.

Tot twee minuten voor tijd bleef de 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Met een paar mooie reddingen op schoten van Ginella Zerbo, Marijn Veen en Maartje Krekelaar hield de Chinese keepster het thuisland op de been.

Toen de Chinezen een paar minuten voor tijd hun keepster eruit haalden, ging ook Oranje opvallend genoeg met Lauren Stam als vliegende keepster spelen. Kort daarop maakte Marijn Veen de 2-0, haar zesde doelpunt van het toernooi. In de slotminuut kwam China nog terug tot 2-1.