Vuurwerk en insecticide boven training Oranje: ‘In India kan alles’

Iets meer dan 24 uur na de indrukwekkende 7-0 zege van Nederland op Maleisië meldde de spelersbus van Oranje zich zondagavond onder politiebegeleiding weer bij het Kalinga Stadium in Bhubaneswar. De internationals zagen eerst in het stadion hoe India, gesteund door het uitzinnige eigen publiek, 2-2 gelijk speelde tegen België. Daarna stond voor de selectie een training onder leiding van Max Caldas op het programma. Pal naast het stadion.

En tijdens die training gebeurde er van alles op en naast het veld zoals dat alleen in India kan. Zo spoot de insectenbestrijdingsdienst zonder blikken of blozen wat chemische insecticide over het trainingsveld, vlogen de vuurpijlen door de lucht en kreeg de selectie bezoek van vliegende kevers zo groot als hockeyballen. Wij waren er bij met onze camera en spraken na afloop van deze bijzondere training met Valentin Verga.

Hoe kijkt hij terug op de indrukwekkende toernooistart tegen Maleisië en leeft hij toe naar de volgende poulewedstrijd tegen Duitsland. Een mooi moment om revanche te nemen op de verloren kwartfinale van  de HWL Finals van vorig jaar? En wat heeft Verga toch met Duitse hockey en hoe ervaart hij alle hectiek, chaos en onvoorspelbaarheid dat het spelen van een toernooi in India met zich meebrengt?

Dat zie je in bovenstaande video!