Zelfbewust Oranje stapt vol vertrouwen in vliegtuig naar WK

De Oranje Dames stapten dinsdagavond in het vliegtuig naar Londen voor de laatste fase van voorbereiding op het WK dat zaterdag van start gaat. Vlak voor vertrek spraken we bij de gate met bondscoach Alyson Annan en de last-minute opgeroepen verdedigster Sanne Koolen. 

Uitgebreid onderwerp van gesprek uiteraard het plotselinge afvallen van Pien Sanders en het aansluiten van WK-debutante Koolen. Annan: ‘Ik heb me een hele tijd op het telefoontje naar Pien moeten voorbereiden. Dit is niet het bericht wat je wilt brengen, alleen het is wel een hersenschudding en een leven. We gaan geen enkel risico nemen met zo’n atleet en zo’n persoon.’

We vragen de bondscoach verder hoe zij terugkijkt op de voorbereiding, aankijkt tegen de nieuwe opzet van dit WK met 16 teams en hoe zij en de ploeg omgaat met de druk die er bij komt kijken wanneer je als titelverdediger aan een wereldkampioenschap begint. ‘We zijn geen titelverdediger, want de helft van dit team was er in 2014 niet bij. Dus wat dat betreft verdedigen we niks, maar gaan voort op wat we gebouwd hebben het afgelopen jaar’, aldus de bondscoach.

Bekijk hierboven het hele interview met Alyson Annen en Sanne Koolen!