Donderdag om 20.30 uur: bekerfinale live op hockey.nl

Het is de week van de bekerfinale. En nee, dan hebben we het ditmaal niet over Feyenoord-NEC. Donderdag staat een nog veel mooiere ontmoeting op het menu. Dan strijden de dames van Amsterdam en SCHC in het Wagener Stadion om de Gold Cup. De finale begint om 20.30 uur en is te zien op hockey.nl/live.

Want natuurlijk zetten wij de bekertraditie voort. Alweer voor het vijfde seizoen wordt er gestreden om de Gold Cup. En net als in de voorgaande seizoenen is ook dit jaar de ontknoping van het bekertoernooi rechtstreeks te volgen op hockey.nl. Donderdag vanaf iets voor 20.30 uur kan je bij ons inschakelen om mee te genieten van een prachtige finale, tussen twee regelrechte topteams. Dat kan via de site, maar ook rechtstreeks via YouTube.

Vreugde bij Amsterdam na winst van de EHL ten koste van Mannheimer HC. Foto: Willem Vernes

Amsterdam jaagt op tweede prijs, SCHC is titelverdediger

Uiteraard staan donderdag ook onze social kanalen in het teken van deze eindstrijd. Na afloop spreken we met de hoofdrolspelers, waardoor je via onze site alle ins en outs meekrijgt over de wedstrijd. Eén ding is op voorhand zeker: het wordt een kraker. Als alles meezit, staan er maar liefst dertien internationals op het veld in Amstelveen. Beide teams werken toe naar de apotheose van het seizoen en zijn al geplaatst voor de play-offs.

Amsterdam hoopt dit jaar haar landstitel te verdedigen. De dames van Teun de Nooijer hebben de eerste prijs van dit seizoen ook al binnen: begin deze maand veroverden zij de EHL-bokaal. Dat lukte onder meer, doordat ze in de halve finale wonnen van SCHC (2-1). Er staat dus nog een rekeningetje open voor de Bilthovenaren, die vorig seizoen voor het eerst de Gold Cup wonnen. Toen waren ze Den Bosch met 2-1 de baas in de eindstrijd.

Lang verhaal kort: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke bekeravond.

SCHC wint de Gold Cup 2023 na de 2-1 zege op Den Bosch. Foto: Willem Vernes

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...