Het weekend: proosten op Willie en doelpunten als warme broodjes

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Vanwege de meivakantie staat de rubriek deze week in het teken van de Overgangsklasse en Eerste Klasse. Toch beginnen we ons overzicht in de Derde Klasse. De dames van Hilversum speelden afgelopen donderdag een inhaalwedstrijd tegen Rijnvliet. Het was koud. Het regende. Het was een beetje zoeken voor Hilversum, want de ploeg kwam er niet echt lekker in. Desondanks bleven de drie punten uiteindelijk in de mediastad. De dames van Hilversum gaan een weekje rusten om zich daarna volledig voor te bereiden op de laatste drie competitiewedstrijden van het seizoen.

Na een kort intermezzo in de Derde Klasse gaan we verder met de Eerste Klasse D. Daar stonden de dames van Deventer met gezonde spanning aan de afslag in en tegen Weesp. Na het eerste kwart keek Deventer aan tegen een 1-0 achterstand, die in de kwarten erna werd omgebogen in een 3-1 zege. Na afloop werd er geproost op de overwinning en op Willie. Oh ja, door het resultaat hebben de dames van Deventer zich gehandhaafd in de Eerste Klasse.

Na een weekend waarin we als burger onze nederigheid naar de koning hebben uitgesproken, stond in het zonovergoten Enschede een mooie hockeypot in de Eerste Klasse D op de agenda: EHV-Beuningen. De heren van EHV volgden het voorbeeld van de dames, die eerder op de dag Athena met 1-0 hadden verslagen. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd tegen Beuningen met het volgende scoreverloop: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2, 6-3, 7-3, 7-4 en 8-4. Het was daarmee een prima generale voor de kwartfinalewedstrijd in de Silver Cup van komende vrijdag. De tegenstander voor een plek in de halve finales van het bekertoernooi? Juist, Beuningen.

De heren van Delta Venlo vlogen in de Eerste Klasse C tegen Eindhoven over het veld. Toen de wind na zeventig minuten ging liggen, stond er een overduidelijke eindstand op het scorebord: 2-7. Conclusie: de doelpunten vielen als warme broodjes voor de nummer zes van de ranglijst. En de ene was nog mooier dan de ander. Daarom krijgt Joep Engels een speciale vermelding op Instagram. Hij wist een hoge bal uit de lucht in de kruising te leggen. Het Doelpunt van het Jaar leverde hem geen uitverkiezing tot MOTM op. Die eer ging naar Guido Pop. Hij gaf niet alleen de assist op het doelpunt van Engels, maar was overal op het veld aanwezig.

Negentien zeges in negentien competitiewedstrijden. In de Eerste Klasse C zijn de dames van Maastricht niet te verslaan. Wijchen werd met 7-1 aan de welbekende zegekar gebonden. Het team besloot daarna op de foto te gaan met de trouwe fans.

In de Eerste Klasse B zetten de dames van DES de stijgende lijn van de tweede seizoenshelft nog even door. In het duel tegen Phoenix vocht de ploeg tot de laatste minuten en trok het de 1-0 zege over de streep.

Vanwege de verjaardag van Willy kwam Rood-Wit niet op zondagmiddag, maar al op donderdagavond in actie tegen VVV. Het werd een memorabele avond in Amstelveen. Na een sterk begin van Rood-Wit, waarin de paal werd geraakt, scoorde VVV de openingstreffer. Bij rust keken de heren van Rood-Wit tegen een 3-1 achterstand aan. Er moest dus iets gebeuren. De ploeg kwam scherp uit de kleedkamer, want zes minuten na rust was het 3-3. VVV kwam opnieuw op voorsprong, maar in het laatste kwart trok Rood-Wit de overwinning naar zich toe. Zeb van Praag scoorde de winnende met nog minder dan een minuut op de klok. De zege was het resultaat van geloof, vechtlust en geduld.

In de Eerste Klasse A speelde Schiedam een chaotische pot tegen IJssel, maar mede dankzij de Schiedamse support hebben de heren de wedstrijd over de streep weten te trekken: 1-3. Er hoefde geen ruchtbaarheid worden gegeven aan die eindstand, want met een scorebord boven de dug-out kon iedereen de uitslag goed zien

Een offday voor de dames van Noordwijk. De koploper in de Eerste Klasse A ging in Voorschoten hard onderuit tegen Forescate: 6-1. Noordwijk kwam nog wel op voorsprong, maar daarna gaf de ploeg het zelf helemaal weg. Helaas, maar koppies op schreef de ploeg zichzelf op Instagram moed in. Over twee weken wacht Westland. Dan kan Noordwijk alle support goed gebruiken. Dus op naar Noordwijk!

Het was eventjes stil, maar de dames van Schiedam zijn weer terug met een wedstrijdverslag. Na hard werken nam de nummer tien van de Overgangsklasse B een welverdiend punt mee uit Groenekan na de 3-3 tegen Voordaan. Komende zondag spelen de dames in en tegen Helmond. Wie gaat er kijken? Het is maar een uurtje rijden.

We zijn gedegradeerd. Daarmee openen de heren van Breda hun Instagrampost. Door de 3-6 nederlaag tegen koploper HCAS van de Overgangsklasse B is het voor Breda niet langer mogelijk om boven de rode streep te eindigen. Dat betekent volgend seizoen spelen in de Eerste Klasse. Breda gaat er alles aan doen om het seizoen mooi af te sluiten. Er zijn nog immers drie wedstrijden te spelen. Na de zomerstop gaan ze volgas geven om weer terug te keren in de Overgangsklasse, want daar hoort Breda, zoals ze zelf zeggen, minimaal thuis. In de Eerste Klasse hoopt de ploeg weer op steun van sponsoren en supporters. Aan hen heeft het zeker niet gelegen.

Flop werd bij Naarden verkozen tot MOTM na de belangrijke 2-1 overwinning op Alphen in de Overgangsklasse A. Daarmee verstevigden de heren van Naarden hun tiende plek op de ranglijst.

De dames van Gooische dolven het onderspit tegen Schaerweijde (1-0) in de topper in de Overgangsklasse A, maar haalden wel de play-offs omdat de concurrentie ook punten liet liggen. De ploeg bedankt iedereen die naar Zeist was afgereisd om te supporten. ‘We hebben jullie zeker gehoord’, lezen we op het Instagramaccount. Keepster Nadia Joosten werd verkozen tot Women of the Match. Zij is nog in de race voor de titel ‘minst gepasseerde keeper’.