Landelijk O18: Schaerweijde JO18 pakt ticket voor play-offs

Schaerweijde JO18 heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van het NK. De Zeister formatie won zaterdag met 6-0 van Push en blijft ook na elf speeldagen ongeslagen.

Hieronder de uitslagen van de elfde speelronde van de tweede fase Landelijk O18. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

In de Landelijke competitie gaan de nummers één en twee van de poules naar de halve finales. Op zaterdag 22 juni 2024 volgen dan de finales van Meisjes 016, Jongens 016, Meisjes 018 en Jongens 018.

Meisjes

In Poule A ligt SCHC op koers voor een plek in de halve finales van het NK. De koploper behield haar ongeslagen status na de 3-2 zege op Laren. HDM is tweede op de ranglijst op vier punten van SCHC. De Haagse ploeg was met 6-0 te sterk voor Gooische. Rotterdam is derde op twee punten achterstand op HDM. De Rotterdamse formatie versloeg Amsterdam met 4-1. In de andere poule gaat Den Bosch aan kop op een punt gevolgd door Oranje-Rood. Beide ploegen pakten zaterdag de volle buit. Den Bosch versloeg Victoria (4-0) en Oranje-Rood was met 3-1 te sterk voor Klein Zwitserland. Het verschil tussen Oranje-Rood en nummer drie Pinoké bedraagt zes punten.

Poule A

 

 

 

Klik hier voor de stand in de poule

Poule B

 

 

 

Klik hier voor de stand in de poule

Jongens

In Poule A is Gooische dicht bij een plek in de play-offs om de landstitel. De ongeslagen koploper won met 4-2 van Oranje-Rood en heeft vier punten voorsprong op nummer twee Amsterdam, dat met 6-0 won van Voordaan. Rotterdam is derde op een punt achterstand van de Amsterdammers. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 3-1 van Naarden. In de andere poule heeft Pinoké de beste papieren om na Schaerweijde de play-offs te bereiken. De Steekneuzen hebben na de 3-2 zege op Kampong drie punten voorsprong op nummer drie Push, dat dus met 6-0 verloor van Schaerweijde.

Poule A

 

 

 

Klik hier voor de stand in de poule

Poule B

 

Foto: Krijn Keukens

Foto: Krijn Keukens

Foto: Krijn Keukens

Foto: Krijn Keukens

 

 

Klik hier voor de stand in de poule


Wat vind jij? Praat mee...