Round-up PK (H): Hurley morst kostbare punten, Almere leeft nog

De strijd om de play-offtickets in de Promotieklasse Heren is spannender dan ooit. Terwijl Nijmegen afstevent op het kampioenschap, vechten Victoria, SCHC en Hurley om de plekken twee en drie. Hurley morste zondagmiddag kostbare punten door gelijk te spelen tegen laagvlieger Cartouche (2-2).

Het zag er zelfs naar uit dat Cartouche drie punten zou meenemen naar Voorburg. Een 1-0 achterstand – een doelpunt van Hurley-speler Deegan Huisman – boog de ploeg van Robbert Groeneveld om in een voorsprong. Eerst was Joost Meijer trefzeker. Tien minuten voor tijd prikte Quentin van den Dijssel de 1-2 binnen. Pas in de slotminuut voorkwam Gijs Pieters met zijn doelpunt dat Hurley het weekend met lege handen afsloot.

SCHC won ruim van Tilburg (5-2), mede dankzij twee rake strafcorners van Cédric Terwel. Victoria had in Groenekan meer moeite met Voordaan. Na een snelle openingstreffer van Victoria-topscorer Berend van Langeveld kwam de wedstrijd vlak voor rust echt goed op gang. Mike Huisman zorgde namens Voordaan voor de gelijkmaker, maar een paar minuten later tikte de voormalig jeugdinternational Rein Spanjaart de 1-2 binnen. Na de thee zorgden IJse Dubbeldam en Tom Frohn er met hun goals voor dat de Groenekanners weer op drie punten afkoersten. Opnieuw toonde Victoria zich veerkrachtig. Dankzij doelpunten van Laurens Nievelstein en opnieuw Spanjaart pakte Victoria toch de winst (3-4).

SCHC staat na de negentiende speeldag tweede, vijf punten achter Nijmegen. Victoria volgt op één punt en Hurley heeft als nummer vier op zijn beurt één punt achterstand op Victoria.

Gooische nieuwe nummer elf door zege Almere

Onderin zijn de kaarten evenmin geschud. Alleen Xenios is zeker van degradatie. De ploeg deed vorige week een stapje terug. Almere boekte in eigen huis een belangrijke zege door de hekkensluiter met een nipte 3-2 van zich af te schudden. Omdat Gooische verloor (met 3-1 van Push) staat Almere nu op plek tien, terwijl Gooische op degradatiepositie elf terug te vinden is. Ook Cartouche (nummer negen, met twee punten meer dan Almere) is nog altijd niet veilig.

Hurley-Cartouche. Foto: Monique Duran