Round-up PK (H): Nijmegen morst punten, spanning om te snijden

Ook na de twintigste speelronde van de Promotieklasse Heren is de spanning in de competitie om te snijden. Van de top vier morste alleen Nijmegen punten. Tegen Cartouche kwam de koploper niet verder dan 1-1. De gelijkmaker van Cartouche – een strafcorner van Mats Dicke – kwam pas in de laatste minuut tot stand. Het gat tussen Nijmegen en de achtervolgers is wel nog altijd drie (SCHC) en vier punten (Victoria en Hurley).

SCHC, Victoria en Hurley – de overige ploegen uit de top vier – wonnen wél. Victoria had geen moeite met hekkensluiter Xenios. In Amsterdam werd het 1-4. Hurley klopte Almere met dezelfde cijfers. Runner-up SCHC had een zwaardere kluif aan Gooische. De Bilthovenaren kwamen met 1-3 voor, maar moesten vervolgens slikken dat Gooische zich terugvocht tot 3-3. Een kwartier voor tijd trok routinier Jelmer Uildriks met zijn doelpunt de wedstrijd alsnog over de streep.

Routinier Jelmer Uildriks (midden) was goud waard voor SCHC zondagmiddag

Nijmegen heeft nu 44 punten. SCHC volgt op drie punten; Victoria en Hurley hebben vier punten minder dan de koploper. In de laatste twee wedstrijden valt er dus nog genoeg te winnen – en verliezen.

Dat geldt ook voor de ploegen onderin. Alleen Xenios is zeker van degradatie. Ondanks het knappe gelijkspel tegen Nijmegen staat Cartouche nog altijd dichtbij de gevarenzone. De voorsprong op nummer tien Almere is drie punten. Nummer elf Gooische en Almere moeten het meeste vrezen voor rechtstreekse degradatie. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt. Almere moet punten te zien binnensprokkelen tegen Nijmegen en/of middenmotor Push. Gooische neemt het nog op tegen Voordaan en Victoria.

Cartouche-Nijmegen. Foto: Monique Duran

Cartouche-Nijmegen. Foto: Monique Duran

Cartouche-Nijmegen. Foto: Monique Duran

Cartouche-Nijmegen. Foto: Monique Duran

 


Wat vind jij? Praat mee...