Round-up Tulp HK (H): Kampong derde na zege op OR

De heren van Kampong hebben in de strijd om een ticket voor de play-offs goede zaken gedaan. In Eindhoven waren de Utrechters in de topper met 2-0 te sterk voor Oranje-Rood. Door de zege stijgt Kampong van de vierde naar de derde plaats. Oranje-Rood blijft tweede in de Tulp Hoofdklasse.

De wedstrijd was een voorzetting van het duel dat op 18 november 2023 was begonnen. Na iets meer dan vier minuten werd toen Oranje-Rood-Kampong stilgelegd en vervolgens definitief gestaakt vanwege de overvloedige regen waardoor verder spelen onmogelijk was.

Donderdagavond werd het duel met tien minuten en veertig seconden op de klok in het eerste kwart in Eindhoven hervat. Kampong kreeg direct twee mogelijkheden die onschadelijk werden gemaakt door Nieki Verbeek, die Pirmin Blaak onder de lat verving. Blaak ondervond nog te veel hinder van een botsing dinsdag tijdens de training. Tegenover de absentie van Blaak stond de terugkeer bij Oranje-Rood van Tijmen Reyenga. De international maakte zijn eerste minuten na lang blessureleed.

Nederlaag Oranje-Rood

Hij kon echter niet voorkomen dat Oranje-Rood tegen zijn derde nederlaag van het seizoen opliep. In het tweede kwart zette Silas Lageman Kampong op voorsprong. Hij reageerde als snelste na een rebound op een schot van Jonas de Geus. Boet Phijffer rondde in het vierde kwart goed voorbereidend werk van Bram van Battum af: 0-2.

Door de overwinning passeerde Kampong Pinoké op de ranglijst. De nieuwe nummer drie in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft een punt voorsprong op de regerend landskampioen en vier punten op nummer vijf Rotterdam. Oranje-Rood, dat zijn tweede nederlaag op rij incasseerde, blijft tweede maar het verschil met koploper Bloemendaal is nu drie punten.