Hockey op tv: NOS zet camera’s neer bij heren B’daal-Pinoké

Dit weekend staat alweer de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames en Heren op het programma. Vanwege Koningsdag op zaterdag worden alle duels op zondag gespeeld met wedstrijden om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Daarbij zijn de spotlights gericht op het herenduel tussen Bloemendaal en Pinoké.

NOS Studio Sport reist zondag met de camera’s af naar ‘t Kopje voor een verslag van de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren. De samenvatting te zien vanaf 18.10 uur uur in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1, maar ook op NOS.nl en in de NOS-app.

Bloemendaal is sinds vorige week verzekerd van een ticket voor de play-offs. Lands- en Europees kampioen Pinoké zal nog alle zeilen bij moeten zetten om Rotterdam van het lijf te houden in de strijd om deelname aan de play-offs. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten.

Ook hockey.nl is op ‘t Kopje langs de lijn te vinden. We doen niet alleen verslag van het herenduel, maar zijn ook aanwezig bij Bloemendaal-Amsterdam. Daarnaast is hockey.nl aanwezig bij de dubbel op HDM met de wedstrijden HDM-Pinoké (dames) en HDM-HGC (heren) én de dubbel op Rotterdam met Rotterdam-Oranje-Rood (dames) en Rotterdam-Klein Zwitserland (heren). Zoals we gewend zijn worden alle wedstrijden live uitgezonden op Viaplay.

In de Promotieklasse gaat hockey.nl langs bij het damesduel tussen Huizen en Laren. Huizen is koploper en Laren is de nummer elf. Beide ploegen hebben de punten nodig, Huizen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg heeft drie punten voorsprong op MOP, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Laren staat op een degradatieplek, maar heeft hetzelfde aantal punten als nummer tien Leonidas, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, en nummer negen HIC. De nummer tien van de Promotieklasse speelt om lijfsbehoud tegen de beste nummer twee van de Overgangsklasse. De ploeg die als negende eindigt is verzekerd van een langer verblijf in de Promotieklasse.


Wat vind jij? Praat mee...