Nederlands Jongens B maatje te groot voor Engeland: 5-0

Tijdens de Volvo 6 Nations heeft Nederlands Jongens B met 5-0 gewonnen van Engeland. Na het nipte verlies tegen Spanje was de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen, een mooie opsteker voor de ploeg van Eric van der Pol.

De eerste helft zat het Nederland nog niet mee op het moment dat de cirkel werd gezocht. In de laatste pass ontbrak het aan scherpte en een klein beetje geluk. Het doelpunt viel toch nog voor rust: Olivier van Tongeren schoot raak uit een strafcorner.

Na rust kwam Nederlands Jongens B helemaal los. Binnen drie minuten stond er 3-0 op het scorebord, na koelbloedig werk van Thijmen Molenaar en door Samuel van Huiden, die al glijend scoorde met een backhand-tip-in in de kruising.

Tot drie minuten voor tijd speelde Oranje aantrekkelijk en creëerde het kansen, maar het duurde nog tot de 67e minuut voordat Max Bronckers de 4-0 kon aantekenen. Een minuut later deed Koen Visser hem dat na: 5-0.

Bondscoach Eric van der Pol was zeer te spreken over de wedstrijd: “Net als tegen Spanje hadden we veel balbezit en waren we vrij dominant.. maar nu mét doelpunten. En dat we uit een strafcorner konden scoren, geeft iets meer rust. Engeland speelde in de mandekking, waardoor wij ruimtes konden creëren. Zo speelden we via de as een man aan, passten we door naar buiten om er vervolgens overheen te komen. Daar vielen prachtige goals uit. Mooi dat die jongens zien dat het met dit spel lukt.”

Morgenmiddag speelt Nederlands Jongens B tegen Duitsland.

Samenvatting

Bekijk hiernaast de samenvatting van de wedstrijd, met dank aan Peter Veenendaal.