Veenendaal gelukkig met debuut op groot toernooi

Anne Veenendaal speelde vandaag haar tweede interland en debuteerde daarmee als 19-jarige op een groot toernooi. Hiermee is Anne iets ouder dan Joyce Sombroek was tijdens haar debuut, vijf jaar geleden.

“Dat ik mocht spelen hoorde ik twee uur voor de wedstrijd. Het is gewoon superleuk dat ik hier een wedstrijdje mag spelen. Ook al krijg je niet zo heel veel te doen tijdens zo’n wedstrijd, het is echt een hele mooie ervaring om hier te staan.”

In goed overleg

“Sjoerd en Joyce hadden in overleg besloten dat ik zou keepen en Joyce kwam bij mij langs op de kamer om me dat te vertellen. We kunnen heel goed met elkaar overweg, zoals keepers dat wel vaker kunnen. Ik ken haar ook al sinds mijn twaalfde en zij vindt het dan ook hartstikke leuk dat ik een wedstrijd mag spelen. Joyce blijft verder gewoon de eerste keepster.”

De wedstrijd

“Je moet een tegenstander natuurlijk nooit onderschatten maar je weet wel dat je beter bent dan Polen. Als keeper moet je ook heel geconcentreerd blijven, naar de bal blijven kijken. In zo’n stadion met veel mensen is dat lastig, omdat er veel dingen zijn die je kunnen afleiden.”

Trots op het team

“Het hoogtepunt van de wedstrijd is toch dat we zoveel mooie doelpunten hebben gescoord. We hebben lekker gespeeld. Ik ben dan echt trots op het team, hoe prachtig we staan te hockeyen. Het is überhaupt mooi om voor Nederland uit te komen, al is het Nederlands B of Jong Oranje.”


Wat vind jij? Praat mee...