De hockeystamboom van de familie Hokkeling

Soms je kom je ze tegen, een hockeyfamilie uit duizenden. De familie Hokkeling is er zo een. Vader Piet en moeder Marijke Hokkeling streken na een langdurig verblijf in Indonesië in 1981 met hun 4 kinderen neer in Heemstede. Marijke volgde vervolgens haar zus Claire Mancini naar MHC Bennebroek. Marijke meldde meteen de rest van het gezin aan.

De familie Hokkeling werd niet alleen lid voor de competitie en de derde helft. Integendeel. Veel grotere en actievere families kom je zelden tegen. Zie hier, de hockeystamboom van de familie Hokkeling:

StamboomFamHokkeling1

Hockeyfamilietak 1

Wat doen ze dan allemaal precies? Oké, ga er even voor zitten:

  • Opa was 5 jaar lang voorzitter, oma maakte het clubblad en bracht het rond.
  • Zoon Pieter coacht kleindochter Anouk, schoondochter Hanneke zat jarenlang op zaterdagochtend achter de wedstrijdtafel.
  • Monique coacht haar dochter Anna en doet de TC Jeugd. Haar man Michiel (oud H1) coacht zusje Nada.
  • Mariëlle (oud D1) coachte haar zoon Guido, tot hij vertrok naar Rood-Wit om op een niveau hoger te spelen. Guido traint nog wel de jongste jeugd van Bennebroek. Zijn vader René richtte de sponsorcommissie op.
  • Zijn schoonzus Nicole (oud D1) begeleidt haar dochter Kathelijn bij de Pauwtjes (6 jr). Haar zoon Peer wordt gecoacht door zijn vader Pieter Bas,  die in de Veteranen van Rood-Wit speelt.
  • Tot slot hockeyen de 3 dochters Hokkeling (Nicole, Mariëlle en Monique) iedere zondag in Veteranen A.

Volg je het nog?

Hockeyfamilietak 2

En dan heeft Marijke ook nog een zus Claire. Hoewel Claire trouwde met Edwin Mascini,  is zij wel degelijk een ‘Hokkeling’. Bovendien was zij in 1975 de eerste in de familie die lid werd bij MHC Bennebroek. Haar man volgde in 1977. Samen kregen ze 3 dochters (Mascha, Mimi en Alexa) waarvan er 2 nog in Dames 1 spelen. Saillant detail: de nichten Mariëlle, Nicole, Mimi en Mascha speelden ooit 2 jaar samen in het eerste damesteam.

Uitbreiding?

Nichtje Alexa heeft de liefde van haar leven gevonden in Heren 1. Samen met Xander Berlijn vormt zij een echt ‘Bennebroek-koppel’. De kans op hockeyfamilie-uitbreiding op korte termijn via dit deel van de stamboom is dus groot. Maar vlak de jongste generatie niet uit. Elke zaterdagochtend staan er 9 ‘Hokkelingetjes’ op de velden van Bennebroek. Wie weet wat dat in de toekomst voor gevolgen heeft voor deze unieke hockeystamboom.


Wat vind jij? Praat mee...