Hoorn na 10 jaar trotse bewoner van ‘droomcomplex’

10 jaar geleden vertoonden de 2 kunstgrasvelden van de toenmalige Hoornse Mixed Hockeyclub sterke tekenen van veroudering. Toevallig stond het oude clubhuis tegenover het gemeentehuis. Redenen genoeg om eens met de gemeente te gaan praten over een nieuw complex.

Het contact met de gemeente Hoorn was goed en er werd veel gepraat, maar gebouwd werd er niet. Daarom besloot de Hoornse club in 2006 een samenwerking aan te gaan met Hockeyclub Spire uit Hoogwoud/Opmeer. In 2010 sloot ook de WFHC Enkhuizen zich aan bij dit tweetal. Zo ontstond de sterke, regionale West-Friese Hockeyclub Hoorn.

Wensenlijst

De wensen en ideeën voor het nieuwe complex van de West-Friese club werden opgetekend. In ieder geval wilden de hockeyers 2 watervelden en 2 zandvelden. Het liefst met een trainingsveldje erbij. Het clubhuis zou uit 2 verdiepingen moeten bestaan, met op de begane grond veel ruimte voor kleedkamers en vergaderplekken. En boven? Een bar (uiteraard) en diverse zithoeken met goed uitzicht op de velden.

Velden en barakken

De gemeente bouwde het complex en liet de afwerking en inrichting over aan de club. Geen enkel probleem. De samenwerking tussen de accommodatiecommissie, interieurontwerper, diverse technisch geschoolde mensen, de barcommissie, vrijwilligers en sponsoren – allen clubmensen – liep gesmeerd. In oktober 2014 lagen de velden er.

Maar vóórdat de leden het clubhuis in gebruik konden nemen, werden hun geduld nog even op de proef gesteld. Na trainingen en wedstrijden op de mooie nieuwe velden moesten de West-Friese hockeyers hun heil nog zoeken in barakken.

Eindelijk!

Tot 10 januari 2015. Toen kon men eindelijk terecht in het fonkelnieuwe, ‘state-of-the-art’ clubhuis. Met verschillende technische hoogstandjes, zoals slim ingekochte LED-verlichting en het water-terugwin-systeem waarmee de velden worden besproeid. Maar het pronkstuk van het clubhuis is de prachtige 11-meterlange roestvrijstalen bar.

Daarnaast mag het clublogo in de vloer er ook zijn, evenals de meubels, het blokkenpodium, het terras en het wijdse uitzicht tot aan het nieuwe elektronische scorebord. De West-Friese Hockeyclub Hoorn heeft even geduld moeten hebben, maar is nu trotse bewoner van een droomcomplex. Zie de fotogalerij hieronder en oordeel zelf!

Foto’s: Styling Centraal


Wat vind jij? Praat mee...