‘Knuffelpapa’ geëerd in yell Son meisjes A1

Na de oproep om échte hockeyfamilies te vinden, kwamen vele reacties en bijzondere verhalen. Dit is het ontroerende verhaal van een hockeyfamilie uit Son en Breugel.

Het team van Selina noemde hem ‘Knuffelpapa’. Meisjes A1 van HTC Son speelde al sinds de E’tjes samen. Zij werden sinds die tijd al gecoacht door Selina’s vader Ralph. Als ze iets nodig hadden, kwamen ze altijd als eerst naar hem toe.

Clubman

Het is ruim een jaar geleden dat Ralph Visser op 5 september 2014 onverwachts en veel te vroeg overleed. Hij was een echte clubman. Ralph was onder meer voorzitter van de TC en manager van H1. En hij was, net als zijn vrouw Marie-José, altijd bezig met de bar en het organiseren van evenementen, zoals het 50-jarig jubileum in 2013.

Hij coachte liever dan dat hij trainde, want veel kaas van hockeytechniek had hij niet gegeten. Hij doorzag het spelletje daarentegen heel goed.

Het hele weekend

Ralph was ook een echte familieman. De liefde voor de sport en zijn gezin combineerde hij letterlijk op de club, waar hij van vrijdagavond tot en met zondag te vinden was. Niet alleen om iedereen te helpen met bijvoorbeeld de materialen, maar ook om zijn kinderen te zien hockeyen. Selina’s zusje Julia speelt in B2 en werd jarenlang gecoacht door Marie-José. En het jongste broertje Jonah keept in de D1.

Ook thuis was Ralph er altijd voor het gezin. Ondanks zijn drukke baan in Arnhem en nimmer aflatende inzet voor de hockeyclub, hielp hij alle kinderen met hun schoolwerk. Selina is nu nog vol bewondering  hoe haar vader dat allemaal voor elkaar bokste. Mensen vroegen haar vaak: ‘Staat jullie bed niet op de hockeyclub?’

Team Ralph

De oudste dochter is dan ook heel trots dat papa nog altijd geëerd wordt door haar team. Meisjes A1 is omgedoopt tot ‘Team Ralph’. Dat uit zich niet alleen in de mooie rode – Ralph ’s lievelingskleur én clubkleur – vesten die de meiden voor en na de wedstrijden dragen. Zelfs in de yell komt hij terug:

Drie hoeraatjes voor de tegenstander, scheidsrechters en Ralph!

Ralph Visser


Wat vind jij? Praat mee...