Tilburg University reikt zes ‘hockeybeurzen’ uit

De Tilburgse Universiteit heeft zes hockeybeurzen uitgereikt aan tophockeyers die aan de universiteit studeren. Vorig jaar werd de eerste hockeybeurs uitgereikt: aan doelman van HC Tilburg Camille van Emstede. Dit jaar zijn de ontvangers ook afkomstig van omliggende clubs, maar studeren ze allen in Tilburg.

De zes tophockeyers die een cheque hebben ontvangen zijn Laura Nunnink (Oranje Zwart), Michiel de Leeuw en Tim Swaen (beide HC Tilburg), Casper van Wandelen en Robert Heslinga (beiden Push) en Mark Rijkers (HC Den Bosch). Voorwaarden voor het ontvangen van de beurs zijn tophockey beoefenen en het behalen van voldoende studiepunten op de Tilburgse universiteit.

Beurs is steuntje in de rug

Met de ‘beurs’ kunnen de topsporters hun studie bij lange na niet betalen: het is eerder een steuntje in de rug om het succesvol combineren van topsport en studie te belonen. Nunnink, Van Wandelen, Heslinga en Rijkers ontvangen ieder een cheque van 750 euro, Michiel de Leeuw en Tim Swaen, uitkomend voor HC Tilburg, ontvangen ieder 1250 euro.

Topsportbeleid

De beurs is onderdeel van het topsportbeleid van de universiteit. Roeien en hockey zijn daarin tot kernsporten verkozen.

Kritiek

Toen de beurs vorig jaar werd uitgereikt kwam dat de universiteit op kritiek te staan: waarom alleen een hockeybeurs voor bij HC Tilburg hockeyende studenten? Die kritiek trok de universiteit zich aan. Tilburgse studenten, uitkomend voor bijvoorbeeld omliggende hockey-giganten Oranje-Zwart, HC Den Bosch en Push, kwamen daarom dit jaar ook in aanmerking.

 


1 Reactie

  1. frank-hagemans

    Waarom het verschil in bedragen?


Wat vind jij? Praat mee...